İlçede faaliyet gösteren motosiklet kulübü Seferihisar Riders kulübü Başkanı Ozan Acar ve üyeleri, Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, ilçedeki motosiklet sürücülerine yönelik güvenli sürüş eğitimleri, güncel yasal düzenlemeler ve olası afet durumlarında iş birliği konuları ele alındı.
Görüşmede önemli iş birliği kararları alındı. Kaymakam Olçaş, AFAD ile ortaklaşa düzenlenecek eğitimlerin önünü açarken, olası bir acil durum veya afet anında Seferihisar Riders üyelerinin görevlendirilmesi konusunda mutabakata varıldı. Bu iş birliği, motosikletli bireylerin sahada hızlı hareket kabiliyeti sayesinde arama-kurtarma ve ilk yardım çalışmalarında aktif rol almasını hedefliyor.
“Güvenli Sürüş Seferihisar” Seferberliği
Yetkililerle yapılan görüşmelerde ayrıca, bir sonraki güvenli sürüş eğitim seminerine Jandarma, Emniyet, Belediye ve Kaymakamlık birimlerinin tam destek vermesi kararlaştırıldı. Seminere, eğitimci polisler de eğitmen olarak katkı sağlayacak. Alınan kararlar doğrultusunda, ilçe genelindeki tüm motosiklet kullanıcılarının, Seferihisar Riders koordinasyonunda düzenlenecek güvenli sürüş ve ilk yardım eğitimlerine katılımının teşvik edilmesi hedefleniyor. Bu girişimle, ilçede motosiklet kullanımında farkındalığın artırılması ve trafik güvenliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Ziyaretin sonunda Kaymakam Mehmet Şerif Olçaş, Seferihisar Riders Kulübü’nün düzenleyeceği bir sonraki motosiklet eğitim seminerine bizzat katılacağını dile getirerek, motosiklet sürücülerine yönelik bu tür eğitim faaliyetlerine her zaman destek vereceğini ifade etti.
YEREL
Yayınlanma: 13 Mart 2026 - 09:41
Seferihisar Riders Kulübü'nden Kaymakam Mehmet Şerif Olçaş'a Ziyaret
Seferihisar Motosiklet Kulübü’nden Yetkililere Anlamlı Ziyaret
YEREL
13 Mart 2026 - 09:41
İlginizi Çekebilir









