İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Sosyal Yaşam Kampüsü içinde faaliyet gösteren Zübeyde Hanım Huzurevi, hizmet kalitesiyle büyük beğeni topluyor. Güler yüzlü ve donanımlı personelinin yanı sıra fiziki konforuyla Türkiye’ye örnek olan 425 yatak kapasiteli tesiste; kütüphaneden kuaföre, terzihaneden spor salonuna kadar ihtiyaca yönelik pek çok birim yer alıyor.İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevli Huzurevi Şube Müdürü Cihangir Çetintaş, amaçlarının merkez sakinlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle sağlıklı, huzurlu bir hayat sunmak olduğunu belirtirken “Kurum bakımı, hastane işlemleri, kurum içi ve kurum dışı sosyal etkinlikler, kültürel, sportif faaliyetler sakinlerimizin yararlandığı hizmetlerden. Her hafta yaşlılarımızı otobüsle Şirinyer Pazarı’na gönderiyoruz. Alışverişlerini yapıyorlar. Özel mutfaklarında yemeklerini istedikleri gibi pişiriyorlar. Huzurevi sakinlerimiz kurum hekimimize başvurabiliyor. Hekimimiz kendi müdahale edebildiği, ilaç yazabildiği durumlarda devreye giriyor. Daha ileri tetkik gereken durumlarda belediye hastanemiz olan Eşrefpaşa Hastanesi’ne ve başka hastanelere sevk ediyoruz. Eşrefpaşa Hastanemizin semt polikliniği de hemen yan binamızda” dedi.
“EVLATLARI GİBİYİZ”Kurum sakinlerinin her an yanlarında olduklarını belirten Cihangir Çetintaş, “Yemeklerde, kültürel etkinliklerde sürekli beraberiz. Onların evlatları gibiyiz. İhtiyaçları olduğunda doğrudan bize ulaşıyorlar. Sarılan oluyor, hayatıyla ilgili bir şeyden bahsetmek isteyen oluyor. Bunu yakalayabilmek bizim için gurur verici. Bu iş sevmeden yapılacak bir iş değil. 15 yıldır bu işe gönül verdim. ‘Hafta sonu olduğunda sizi özlüyoruz, bir an önce hafta içi gelsin istiyoruz’ diyorlar. Ne mutlu böyle bir memnuniyet varsa. Gurur verici” diye konuştu.
DİYETİSYENDEN GIDA MÜHENDİSİNE…Merkezde hizmet veren diyetisyen Efe Çelebi, doktorların verdiği bilgiye göre huzurevi sakinlerine diyet programı hazırladıklarını belirterek “Boy, kilo, yaş orantısına bakıyoruz. Kan ve şeker kontrollerini de yapıyoruz” dedi.Huzurevinde çalışan gıda mühendisi Gonca Erdem ise öncelikle merkeze alınacak gıda malzemelerinin tespitini yaptıklarını söyleyerek “Diyetisyenlerimiz tarafından kalori hesabı yapılan, yaşlılarımız için uygun olarak hazırlanan ve aşevinden gelen menülerin kontrolünü yapıp, numune alıyoruz. Şeker, tansiyon hastalarına uygun üretilen ürünleri servis ediyoruz. Aşevi ile sürekli irtibat halindeyiz” diye konuştu.











