Açıklamada, söz konusu olayların münferit değil, eğitim sistemindeki yapısal sorunların bir yansıması olduğu vurgulandı.
Eğitim-Sen Seferihisar Başkanı Sakine Nozoğlu, okulların güvenli olması gereken kamusal alanlar olduğuna dikkat çekerek, bu alanların giderek güvensiz hale geldiğini ifade etti. Nozoğlu, yaşanan şiddet olaylarının yalnızca güvenlik önlemleriyle önlenemeyeceğini belirtti.
Açıklamada; toplumsal eşitsizlikler, öğrencilerin eğitime olan bağının zayıflaması ve eğitim politikalarının bilimsel temellerden uzaklaşmasının şiddet olaylarına zemin hazırladığına işaret edildi.
Eğitim-Sen, eğitim emekçileri ve öğrencilerin can güvenliğini sağlamakla yükümlü kurum ve yöneticileri sorumluluk almaya çağırırken, yaşanan olaylarla ilgili kamuoyu önünde hesap verilmesi gerektiğini kaydetti.
Eğitimin kamusal bir hak olduğunun altı çizilen açıklamada, eşitlikçi, bilimsel ve kapsayıcı bir eğitim anlayışının yeniden inşa edilmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamanın sonunda, okulların şiddetin değil güvenli ve nitelikli eğitimin merkezi olması için mücadelenin sürdürüleceği ifade edildi.
YEREL
Yayınlanma: 15 Nisan 2026 - 14:08
Eğitim-Sen'den Seferihisar'da Okullardaki Şiddete Tepki
İzmir’in Seferihisar ilçesinde Eğitim-Sen Temsilciliği, son dönemde okullarda yaşanan şiddet olaylarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.
YEREL
15 Nisan 2026 - 14:08
İlginizi Çekebilir








